Preporučuje se za čišćenje krvi, regulisanje probave, uklanjanje masnih naslaga, lečenje upala probavnih organa, kao i kod reumatskih tegoba i kožnih alergija.
 

Poznate su kao prirodan multivitamin, ali mnogi od nas nemaju naviku da ih jedu redovno. Ipak, toliko su zdrave, da ćete možda promeniti mišljenje kada budete čuli šta samo pet šljiva dnevno može da učini za vaš organizam.

Miris lavande ili topla šoljica kakaa poznati su kao metode opuštanja pre spavanja. No novo istraživanje pokazuje da su višnje najbolje rješenje za ljude koji ne mogu lako zaspati ili se bude prerano.

Kad bi se biralo neobično voće, nema sumnje da bi se titulom okitio avokado. Naime, dok je sve drugo voće ponajprije sastavljeno od ugljenih hidrata, avokado u najvećem procentu čine masti.

Godži bobice (koje potiču od kineske biljke čiji je latinski naziv Lycium barbarum) su takođe poznate kao vučje bobice ili goji bobice. Poput mnogih biljaka koje potiču iz Azije, tako i godži bobice imaju mnoge pozitivne efekte za zdravlje ljudi. Pa da nabrojimo:

Kada se pomene voće, najveći broj ljudi s ovih prostora pomisli na - jabuku - crvenu ili zelenu, sočnu i zdravu.

Iako je u raju izazvala mnogo nevolja, jabuka ima status rajskog voća. Prema mitologiji, ona nije samo simbol greha, požude i ljubavi, već i večne mladosti. Ali i nauka bez rezerve tvrdi da je jabuka zahvaljujući svojim sastojcima izuzetno zdrava namirnica.