Ako želite da smršate, samo jedan prstohvat ovog začina u vašoj hrani može da učini čuda.

Ako volite da jedete, ali se to vidi i na vašoj liniji, sledeći put kada budete spremali svoja omiljena jela, dodajte im malo cimeta.

 

Ne samo da ovaj začin možete da dodajete slatikišima kao što su pudinzi i slatka peciva, već on može da učini čuda za ukus, ali i vašu liniju, slanih jela sa sirom jer poništava negativne efekte masne hrane.

I ne samo što će cimet sprečiti dalje nagomilavanje kilograma, već će smanjiti pivske stomake i smanjiti nivoe šećera, insulina i masti u organizmu.

Istraživanja naučnika pokazala su da cimet ima sposobnost da poništi negativne zdravstvene efekte namirnica koej su bogate mastima jer aktivira sisteme koji prave antioksidanse i antiupalna jedinjenja.

Na ovaj način cimet usporava procese skladištenja masti u telu.

Ovo tvrdnje naučnici su testirali i na miševima koji su 12 nedelja jeli masnu hranu sa dodatkom suplementa cimeta. Na kraju tromesečnog perioda oni su imali manju kilažu i manje sala oko stomaka.

Protom, cimet je doveo do toga da imaju zdraviji nivo šećera u organizmu, kao i manje masti i insulina u krvi - u poređenju sa miševima koji nisu konzumirali cimet.

(Telegraf.rs)

e-max.it: your social media marketing partner